Make your own free website on Tripod.com

Fibromyalgie

 

Heeft u wel eens gehoord van fibromyalgie?

Het is een reumatische aandoening, die bij veel mensen voorkomt, maar waar eigenlijk maar zeer weinig over bekend is. 

Dit is een pagina voor iedereen die in zijn buurt iemand kent met fibromyalgie. 

Ik wil graag een oproep doen aan alle mensen die voor deze ziekte weinig begrip hebben.  Het kan u ook overkomen!!!!!!! Begrijp deze mensen niet verkeerd, er is aan de buitenkant niks te zien, we willen niet zielig overkomen, maar een beetje begrip op zijn tijd is erg fijn en misschien wel het belangrijkste.                                                                    

Een korte inleiding: 

De grootste klacht bij fibromyalgie is PIJN Veel pijn. overal in het lichaam kan pijn voorkomen, bij de meeste patiŽnten begint de pijn in de rug, schouders en breiden zich geleidelijk uit naar andere delen van het lichaam. Het probleem is vaak dat het niet te zien is, niet op een foto of  door een bloedonderzoek, er is geen ontsteking aanwezig. vaak wordt het wel daar opgeschoven. Spit of overbelastte rug. zo gaat dit maar verder en dan heb je ineens ergens anders een zogenaamde ontsteking. Je gaat maar door want er is niets aan de hand.

Dan komt de stijfheid, je spieren in heel je lichaam zijn stijf je hebt moeite met opstarten s'morgens. de pijn wordt heviger. Je krijgt op de raarste plekken pijnscheuten door heel je lichaam. Dan gaat de vermoeidheid parten spelen, ook een voorkomende klacht bij fibromyalgie. Je komt niet meer vooruit, als je s'morgens opstaat heb je al het gevoel dat je een hele dag hebt gewerkt. Je benen en armen voelen aan als lood.

Enkele andere verschijnselen zijn:

Slaapstoornissen                                                                                          

Chronische hoofdpijn.

Gevoelloosheid of tintelingen.

Concentratie- en geheugenstoornissen

depressies.

prikkelbare darm.

Al deze klachten kunnen los van elkaar bij meerdere ziekten voorkomen, bij fibromyalgie is het kenmerkend dat deze klachten samengaan.

Wilt u nog meer informatie over deze aandoening kijk dan op een van de volgende sites.

Voor lotgenoten die ook fibromyalgie hebben kunnen hier ook terecht om verhalen van andere te lezen en misschien met hen in contact komen. Je kunt mij ook altijd een e-mail sturen. Ik weet sinds een jaar dat ik fibromyalgie heb. En vind het fijn om erover te kunnen praten

   

 

  

   mailto:cevandebe@wanadoo.nl

 

Ik hoop met deze pagina wat meer begrip te krijgen, en de mensen die fibromyalgie hebben een eindje op weg te helpen.

Succes