Make your own free website on Tripod.com

  WEEK 7

Momenteel ben ik bezig in de zevende week van mijn revalidatie- programma, hoe gek het ook klinkt, ik heb de laatste tijd minder pijn, maar ik doe ook alles wat ik doe gedoseerd, van alles een klein beetje en tussendoor even gaan zitten, als ik ga wandelen of boodschappen doe, zorg ik ervoor dat ik daarna niet meteen iets hoef te doen, maar dat ik eerst een half uurtje rustig kan zitten. Dit helpt goed, maar ook hier moet je partner een beetje in mee helpen. Ik ben er achter gekomen dat dat toch ook wel erg belangrijk is, je kan het niet alleen, want dan blijf je jezelf tegen komen, met alle gevolgen van dien.

Waar ik ook steeds meer aan het achter komen ben, is het feit dat stress en "het moeten" een grote invloed heeft op onze klachten. Zo gauw we dat gevoel van "moeten "los kunnen laten zijn we al een stap verder.

      ALLES MAG NIKS MOET

Het is natuurlijk heel makkelijk gezegd, maar probeer het eens, laat de dingen eens los, stoor je niet aan andere, denk aan jezelf, geef de rust in je lichaam een kans, om de boventoon te voeren. Durf eens NEE te zeggen, laat de boel de boel en ga eens genieten. Luister naar de vogels, stel je voor dat je op het strand ligt, hoor de golven, laat de geluiden die er niet bij horen, zoals auto's, vervagen. En ONTSPAN!

Dit is wat ik tot nu toe al allemaal geleerd heb, ik ga niet zeggen dat het makkelijk is, het lukt niet altijd, iedereen heeft verplichtingen en je kan niet altijd de boel de boel laten, maar neem eens een uurtje de tijd om te ontspannen, het werkt!